Hakkında herşey Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir ivedili perese anında insanoğluın binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlar. Ayrıca yapı içinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine güçlük olabilir.

Kısaca, temel nüans şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını çelmek dâhilin tasarlanmışken, evgin çıkış bapsı sadece hızlı ve güvenli tahliye sinein kullanılan bir bapdır.

Toplum arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kıraat etmek derunin tıklayın.

Ciddi sınıftaki işyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak dâhilin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Merdivenin kocaliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin gücük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile çatı kucaki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, tabii facia ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da yapı dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü simultane bapnın haydi haydi açılması derunin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) ana amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide gestaltlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki duman, yangın, gaz yağı vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu negatif koşulların başka katlara intikalini karışmak yahut kabil evetğu kadar geciktirmektir.

Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz tarafından belirlenen strüktürdaki Yangın Bapları en mürtefi kalite ve en usturuplu eder politikamıza mütenasip olacak şekilde üretilir.

Yangın veya müstacel hava vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi dâhilin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve bünyenıza %100 harmoni katkısızlayacak Yangın Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle iye sarhoş olmak; dayanıklı, bediiyat kapılara en amelî fiyatlarla mevla edinmek karınin İletişim bağlantısına tıklayarak personellerimizden enstantane olgun alabilirsiniz.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yangın kapısı yerini belli eden levhalar ve medarımaişetaretler kullanılır.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının tabiatıyla kapanmasının ardından kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem kapının kesifı katıya kapanmasını sağlamaktır.

Nitekim yangınlardan korunmak ciğerin yapı taşı olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page